Теглото ви, съдбата ви?

  •  Юли 3, 2020


Тежестта си съдбата ти

Ефектът на акордеона е успешен само при forró. Учените твърдят, че сме родени с програмирана форма: някои с по-малко, други с повече. Повечето се опитват да избягат от съдбата, но тялото саботира всяка диета, за да се върне към „естественото си тегло“. Ще бъде ли?

Според теорията за „интуитивното хранене“ повечето от нас са родени с естествени познания какво и как да ядат. Това включва да знаете кога сте гладни или сити, вашите предпочитания и най-важното: как се чувства тялото ви относно избора, който сте направили. За съжаление много от нас по различни причини губят връзка с тази „вътрешна мъдрост“. Предизвикателството е да избягаме от клопките, които навиците ни налагат, за да намерим своя път обратно.

Сред клопките е връзката ни с диетите. Според Стивън Хоукс, професор по здравни науки в университета в Бригъм Йънг, еволюцията ни е научила, че по-малко храна е признак на недостиг. И понеже всяка диета ни кара да си затваряме устата, тялото разбира, че трябва да се разбунтува - и да натрупва колкото е възможно повече мазнини.

Но какъв би бил изходът? Книгата „Интуитивно хранене“, издателски успех в САЩ, посочва някои начини. Като основен съвет той казва, че трябва да се съсредоточим върху удовлетворението, което осигурява една храна. Тоест, не чакайте дълго да ядете след гладни стачки, защото ние ще бъдем ненаситни. И спрете, преди да се напълним, защото няма нужда.

Разбира се, ако можем да направим това в спокойна среда, далеч от емоционални проблеми и ядене бавно, вкусвайки всяка храна, това помага. Включете упражнения, всички знаем, че и добавя. И ползите превишават всякакви усилия: по-малко триглицериди, повече HDL („добрият холестерол“), повишена самооценка, подобрено емоционално състояние и мир със себе си. И с баланса!

Fortnite - Съдбата ми подаде ръка... (Юли 2020)


Препоръчано