Майка ти вече знаеше: шест пакета abs само в резервоара

  •  Юли 3, 2020


Майка ти вече знаеше: шест пакета abs само в резервоара

Подарък на модерното време. И от гръцки! Жените, които са майки всеки ден, получават допълнителни 200 калории, без да правят нищо - и това е причината.

Не е лесно да си майка, но е и по-лошо. Вече живеем във време без микровълнова печка, пералня или памперси за еднократна употреба. Тоест, да шофираш вкъщи беше син в едната ръка, а резервоарът за пране в другата! С лекотата на съвременния живот американските изследвания разкриват, че днешните майки се нуждаят от 200 по-малко калории на ден, отколкото през 1965 г. Без да се харчат за домакински дела, къде мислите, че отиват?

В продължение на 45 години се следват две групи: майки с деца под 5 години и тези с деца под 18 години. Майките на по-малките деца правят по 14 часа по-малко упражнения седмично, натрупвайки 225 допълнителни калории всеки ден (1573 на седмично). За тези с по-големи деца натрупването е 177 калории на ден, с 11 часа по-малко активност от преди.

„Тренировката“ включваше интензивни физически дейности като грижи за деца, игра с тях, приготвяне на семейни ястия, миене на съдове и почистване на къщата. Днес те прекарват 25% повече време за компютър, телевизор и смартфон, отколкото за почистване. Но проблемът не спира дотук. Изследователи от Университета в Южна Каролина предупреждават, че този начин на живот оставя опасно наследство, тъй като според еволюцията децата са изложени на риск от развитие на затлъстяване и диабет, наред с други заболявания.

От всеки зависи да осъзнае и да направи промяната, така че нов начин на живот да се опита да обърне тази картина. Какво ще кажете за изкачването по стълбите днес? И тъй като не можем да се отървем от приложенията, ето как можем да си помогнем с вече публикувана история.

NYSTV - Reptilians and the Bloodline of Kings - Midnight Ride w David Carrico Multi Language (Юли 2020)


Препоръчано