С устата си за света

  •  Юли 8, 2020


С устата си за света

За прозрачността в чинията. За да осигурят на храните с привличащ вниманието цвят и блясък, производителите използват вещества, които влияят на здравето ни. Организираните потребители поставят устата си в света, онлайн, срещу цветната опасност при хранене.

Кой би казал, че конфети може да навреди? Или парче пържено пиле? Заплахата идва не на порции, а с ежедневната консумация на храни, които използват оцветители, консерванти и химически елементи във формулите си. Често без да комуникират с населението.

В Съединените щати случаи като синята боя, използвана в шоколада M&M, обръщат внимание на реакцията на потребителите. Под натиск от петиция, организирана от Renee Shutters, със 142 000 влизания в Интернет, Mars, производителят на компанията, ще замени съставката на маслена основа с есенция от водорасли, все още се проучва. Веригата за бързо хранене Chick-fil-A, която също използва багрило, произведено от масло в пърженото си пиле, под натиска на блогърката Вани Хари, която е събрала 200 000 подписа, публично се ангажира да я смени с натурални основи от паприка и шафран. ,


Борбата продължава. Обмяната на изкуствени оцветители с естествени съединения няма да е евтина за индустрията. При тях продуктите не са толкова ярки, цветни или стабилни. Марките използват царевични фруктозни сиропи, наситени мазнини и излишък от натрий (и без предупреждение), просто защото винаги е било така. Но това, което се променя, е поведението зад този брояч. По-голямата осведоменост за това, което ядем, настоява производителите да го оправят лесно. Когато извадим всички багрила, получаваме прозрачност. От това се нуждае яденето ни.

С устата си за света

Трябваше да се грижи за сина си Трентън, че Рене Щутърс събираше подписи срещу синьо багрило.

Фики и Тони Стораро ft Устата - "Моята жена" (Юли 2020)


Препоръчано