С главата си в облаците

  •  Юли 3, 2020


С главата си в облаците

Казват, че художниците живеят в облаците. С работата на художничката Джанет Ехелман именно нейни произведения се носят във въздуха. Многоцветните градски инсталации очароват за простотата. Когато го видяхме, вече попаднахме в мрежата.

Търсейки рециклиране в края на 90-те години, канадската художничка Джанет Ехелман пътува до Индия. Но при пристигането си в рибарското селище Махабалипурам, той получил епифания. Или както се казва, „чипът падна“. Предварителните й идеи бяха преработени и тя започна нова работа.

Обратно в Канада той комбинира познанията си за мрежи за риболов със студийните си мастила. Цветовете и сюжетите се погрижиха за останалото. Към този момент Джанет преоткрива кариерата си, създавайки начин да изковава обемни форми без използването на тежки материали. Сега тя отделя цялото си време и енергия за създаването на гигантски скулптури на най-разнообразните места в света.


Сиатъл, Санта Моника, Феникс, Сидни, Литва, Индия ... Джанет планира да инсталира най-голямата си скулптура във Ванкувър през март. За тази цел той събира вноски чрез виртуалната платформа Kickstaster. За да помогнете на проекта, можете да закупите щампи, тениски и предмети с новите произведения на художника.

Вижте изображенията и видео на това плаващо изкуство.

С главата си в облаците


С глава в облаците1

С главата си в облаците

С глава в облаците4

НАМЕРИХ ЕЛИТРА В ОБЛАЦИТЕ?!! - Minecraft: TouchIsland Survival #19 (Юли 2020)


Препоръчано