С ръце в бъдеще

  •  Август 7, 2020


С ръце в бъдеще

Според изчисленията използването на смартфона в трафика увеличава риска от злополуки с 30%. С новото оборудване изображенията на телефона се проектират на предното стъкло, така че да не сваляте очи от предната страна.

Прочетете повече:

Време е да гледаме напред - Определете поведение, което не одобрявате
Ти робот - ние се държим като iDiots

Проблемът е толкова сериозен, че дори получиха конкретно име. Приспособленията, които помагат да се гледа напред, се наричат ​​head-up дисплеи или просто HUD.


А най-младият от тях наистина е млад. Все още очакват приключването на своето крайно финансиране, телефонът Navdy трябва да достигне края на годината на пазара. Най-голямото му предимство е, че можем да използваме всички функции на мобилен телефон, без да се налага да сваляме ръцете си от волана.

Navdy може да се използва във всяка кола. Оборудването се състои от малка платформа, която трябва да бъде поставена върху таблото на автомобила. Тази база побира IOS и Android устройства.

Чрез Bluetooth той позволява достъп до Google Maps, Facebook, Twitter и Spotify например. Шофьорите наблюдават автоматично регистрирания адрес, песните, които се възпроизвеждат, и входящите съобщения. Информацията за самия автомобил също става достъпна, като нивото на маслото и други диагностици.


Контролът се осъществява с жестове във въздуха, точно както можем да видим във научнофантастичния филм Minority Report.

Оборудването се продава на уебсайта на компанията за ограничена отстъпка от време. Промоционалната цена е 299 долара (675 реали). След 30 дни цената ще бъде $ 499 (1,127 reais).

С ръце в бъдеще

Всички дейности на мобилния телефон са проектирани отпред, така че водачът да не сваля ръцете си от волана

Вижте видеото за издаването по-долу.

ВАШЕТО БЪДЕЩЕ Е ВЪВ ВАШИТЕ РЪЦЕ! (Август 2020)


Препоръчано