С цялата газ

  •  Февруари 23, 2020


Нетно тегло

Прекомерната консумация на газирани напитки, с високите им дози скрита захар, е една от основните причини за затлъстяване в детска възраст. Но възрастните също страдат. За да го докаже, англичанинът се изправя пред 300 кутии кокс за месец. Резултатът е предсказуем, но не и изненадващ.

Прочетете повече:

Срещу захарта се дава съобщението - Калифорния иска да промени етикетите на refris
Виждане на границите - Нова система класира информация за храненето в Англия

Остеопороза, диабет тип 2, метаболитен синдром, мастна чернодробна болест, кариес на зъбите, гастрит и разбира се наддаване на тегло. Поради всички тези причини някои твърдят, че безалкохолните напитки трябва да носят предупредителни етикети като тези на цигарените опаковки.


За да докаже тези вредни ефекти върху организма, 50-годишният англичанин Джордж Приор създаде проекта „10 кока на ден“.

Чрез уебсайт и видеоклипове в YouTube можете да видите биохимичните и физическите трансформации, през които преминавате, като приемате 10 кутии кокс на ден в продължение на цял месец.

Забравете нулева версия. По време на експеримента, в който са консумирани 300 кутии захарна сода, виждаме как човек с отлична физическа форма и перфектно здраве се трансформира в човек с наднормено тегло с поне притеснително здравословно състояние.


През март 2014 г. Световната здравна организация намали препоръката си за дневен прием на захар от 50 грама на 25 грама.

Само за една 350 мл консерва от кокс, която съдържа 35 грама от веществото, вече превишава посоченото.

В края на проекта 10 килограма повече и значително повишаване на кръвното налягане, което нарасна от 12/7 на 9/14, бяха най-видимите признаци на промяна.


Вътрешно това, което изненада Джордж, беше желанието на тялото да консумира захар. Според него, когато мина повече от час, без да пие, устата имаше вкус на горчивост, което предизвика желанието за нещо сладко.

Достатъчно беше да спрете да приемате сода, за да отслабне Джордж за четири дни. Сега самото виждане на чаша от продукта ви кара да се чувствате гадно.

Нейната мисия сега е да разкрие резултатите от проекта, особено на деца, жертви на захар, скрити не само в сода, но и в кисело мляко, зърнени закуски, сосове и готови сокове.

Джордж нето тегло

10 килограма повече и високо кръвно налягане: 300 сода може да консумира за един месец

Вижте сцените в следващото видео как беше преживяването.

Природен газ за по-чиста природа (Февруари 2020)


Препоръчано