Защо диетите се объркват?

  •  Юли 10, 2020


Вие като мен сте се вълнували от онази невероятна диета, която накара няколко красиви холивудски актриси да изсъхнат за десет дни. И разбира се тичахме да повторим чудотворната формула - не на последно място, защото всички наши приятели правеха същото. След буквалното гладуване килограмите изчезнаха ... скоро след като се върнаха с пълна сила.

Щастието в огледалото става неудовлетвореност и лошо настроение. Преди да оставите да мислите, че има нещо нередно с тялото ви, знайте, че науката доказва, че това е видът опит, който вече е роден, обречен на провал.

Наскоро холандските изследователи представиха на Европейския конгрес за затлъстяване проучване, което показва, че бързата загуба на тегло носи много повече мускулна маса - и вода - отколкото мазнини, което отнема време за изгаряне. За да постигнат резултата, те разгледаха две различни групи.


Първата прекара пет седмици на много нискокалорична диета. Втората получи храна с по-малко калорично ограничение за 12 седмици. Всички доброволци се подложиха на измерване на мазнините в началото и в края на експеримента. Това е начинът за измерване на размера на загубата на мускули, който е често срещан при всяка диета, тъй като тялото става по-леко.

В резултат на това всички те губят много сходни количества тегло, но тези, които ядат храни със смешни калории, също елиминират много по-голямо количество мускулна маса. Сега учените искат да разгледат едни и същи две групи в продължение на девет месеца, за да видят дали радикалните диети са наддавали повече от тези, които бавно отслабват.

Те вярват, че тъй като усещането за умора скоро пристига, тялото изпитва нужда да яде калорични храни. Това, разбира се, кара теглото отново да се покачва и често щетите са още по-големи, защото килограмите идват двойно. Какво ще кажете да мислите по-добре, преди да се потопите в следващата диета за прищявка?

Вижте как премина моето диетично отслабване да сваля 60 килограма. Вижте и моите леки рецепти, които ви помагат да влезете във форма, без да се лишавате, както и някои съвети като моите сокове за детоксикация и моите трикове за отслабване и правене на тестени изделия и торта по-малко калорични.

Голямата тайна на прословутата Балканска диета (Юли 2020)