Който кара, печели повече

  •  Юли 12, 2020


Който кара, печели повече

Велосипедът всичко е добро. Най-добро за тези, които използват като средство за транспорт отвъд свободното време. Независимо дали сте от дома на работа или през почивните дни, важното е да сте приятели с мотора си. Възможно е дори да печелите от това.

Прочетете повече:

Печалба здраве - Кой плете има по-добри банкови лихви
Каране на колело - Вижте и споделяйте ползите за здравето от колоезденето

Примерът идва от Франция, където около 17 милиона души карат колела поне веднъж седмично. От тях три милиона предпочитат мотора да отиде до и от работа. Там се завършва изпълнението на програма, която ще плаща на тези, които използват мотора за тази цел.


За да насърчи здравето на населението, да предприеме действия по проблемите на трафика и да облекчи процента на замърсяване на въздуха, правителството възнамерява да увеличи този брой с поне 50%. И убедителното е от джоба.

Програмата вече има сцепление на 20 големи компании, общо над 10 000 служители. Всеки, който се ангажира да кара велосипед напред и назад, ще печели между 21 и 25 цента на измината миля. В европейската страна средното разстояние от това пътуване е три и половина километра.

В Европа инициативи като тази вече се приемат в други страни. Някои предлагат данъчни облекчения, други предоставят финансова подкрепа за покупката на велосипеди, а трети приемат същата система за плащане на пробег. Сред тях са Дания, Германия и Белгия. Да не говорим за Холандия, където едва 13% от населението има кола и има един от най-високите проценти на колоездачите: около 25% от хората, които отиват от вкъщи на работа, правят това с колело.


Тук наоколо стимулиращите моторите стимули също имат добри резултати. В помощ на моето Сао Пауло вече има 63 км велосипедни пътеки и 120 км велосипедни алеи, пуснати в неделя и празници. Кой знае дали компаниите насърчават използването, можем да разчитаме повече, освен финансовото възнаграждение, с печалбата от практикуване на здравословна физическа активност.

Който кара, печели повече

Стимул: почти един долар на километър пътува от дома до работата

Как да правим пари от YouTube? (Юли 2020)


Препоръчано