На какво се смееш?

  •  Август 6, 2020


На какво се смееш?

Знаеш ли кога казват, че смяхът е най-доброто лекарство? Когато се смеем, работим мускулите на лицето и корема, циркулацията се увеличава, тялото произвежда хормона допамин, подобрява имунната ни система и забравяме за житейските проблеми.

Според проучване от университета Вандербилт (САЩ), смеейки се всеки ден в продължение на 15 минути изгаря до 40 калории. За една година е възможно да отслабнете почти два килограма, просто това е смешно!

Кой се смее последен, не разбра шегата. Това е така, защото чувството ви за хумор зависи от вашето ниво на информация, вашите лични избори, колко сте изходящи и толкова много други фактори, че дори е скучно да се каже. Добре, че това беше дечицата на невронаука Скот Уеймс, автор на книгата Ha! Науката кога се смеем и защо („Ха! Наука кога се смеем и защо“) - все още не е планирана за пускане в Бразилия.


Ние хората прекарваме повече време в смях, отколкото да изразяваме други емоции. Би било добре, ако беше вярно, тъй като добрият хумор облекчава болката и безпокойството. Но е погрешно да мислим, че хумористите са единственото добро в живота. Според автора, критичният смисъл на истинските досади прави баналните забележки да придобият друга гледна точка. Що се отнася до естествено забавните хора, любопитството е, че те живеят по-малко, тъй като тази група включва пушачи, бохеми и заседнали хора.

Тоест, дори ако добрият смях не ви кара да живеете по-дълго, поне това ще направи времето приятно. Добрата новина е, че може да се упражнява хумор. Просто гледайте повече комедии и се мотайте по-често с този ваш забавен приятел. Струва си да се насладите на предимствата на добрия смях.

книга

Книгата на Скот Уеймс, все още не е планирана за излизане тук

СМЕЕШ СЕ = ГУБИШ 8.0 (Август 2020)


Препоръчано