Отслабването преминава през ума

  •  Юли 3, 2020


Отслабването преминава през ума

Ако минава през ума ви да отслабнете, но тялото и околната среда саботират всичките ви усилия, изключително решение може да бъде изходът. При тестове, лечението с мозъчни сътресения може да изплаши лакомията на онези, които не могат да се сдържат.

Прочетете повече:

Скритата реч на менюто - Истината зад думите от менюто
Еликсир на младостта - хапче за откриване, което забавя стареенето

Екип от немски и американски невролози пусна съвместно проучване, което представя много различен начин за борба с излишните мазнини.


Става въпрос за решаването на проблема, който засяга милиони хора и националните здравни системи по целия свят по безпрецедентен начин.

Безпрецедентно, защото терапията се извършва без рязане или принуждаване на някой да поглъща нещо.

В тестовете експерти проследяват отговора на девет затлъстели доброволци на неинвазивно лечение на мозъчна стимулация.


Други проучвания вече сочат намалена активност в префронталната кора на затлъстелите.

Като се има предвид, че регионът е свързан с възприемането на вкус, центъра за възнаграждение и контрола на инхибирането, теорията на изследователите беше, че прекъсването на този процес може да промени хранителните навици.

„Основният момент на изследването беше да се установи дали увеличеното стимулиране на префронталната кора може да намали апетита, което би довело до последваща загуба на тегло.“


Това беше изявлението на ръководителя на изследването д-р Марчи Е. Глук, изследовател от Националния институт за диабет и храносмилателни и бъбречни заболявания (САЩ).

„Благодарение на умението, с което електрическата стимулация повишава чувствителността на кората, смятаме, че същият принцип може да помогне на хората да контролират колко ядат“, добави той.

Е, това показа експериментът.

Необходимо е да се направят допълнителни проучвания на откритието, но първоначалните резултати предполагат, че електростимулацията на мозъка може да се използва за лечение на затлъстяване.

Изследването е публикувано в научното списание.Затлъстяването.

ВРЕМЕ Е ЗА ОТСЛАБВАНЕ (Юли 2020)


Препоръчано