Война, обявена за захар

  •  Може 26, 2020


Война, обявена за захар

Кой стои неподвижен е полюс. Или човек, който вижда ефективността на реакцията намалена. От първия работен ден на 2015 г. правителството на Англия провежда кампания за насърчаване на благоприятния обмен на захар в диетата. Тъй като вредата е почти необратима в зряла възраст, целта е да се бори с нейните ефекти в детството.

Прочетете повече:

Закусена със захар - Знаейки как вражеските атаки помагат да ни защитават
Детективът на етикета - цялата истина на малките букви

Новата британска правителствена кампания получи името Change4Life.


Целта му е да насърчи родителите да намалят количеството захар, което децата им ядат чрез захарни размени.

Целта е да се опитаме да се борим с детското затлъстяване, което вече засяга едно от три деца в страната, като ги предпазва от скритата захар на сладкиши и бързо хранене и насърчава по-здравословното хранене.

Със здрав дразнителен тон идеята е да се насърчи „предизвикателството със захар“ с родителите, които разкриха, че имат тежка съвест по темата.


Проучване показа, че 75% са загрижени за количеството захар, погълнато от децата. 50% вярват, че положението на врага е в домовете им.

Тревогата не е егоист.

Хората с наднормено тегло или затлъстяване като деца имат по-трудно време да се отърват от излишните килограми като възрастните и са по-изложени на въздействието на мазнините върху тялото по-дълго.


Чрез официалния уебсайт, фен страница и реклами във Facebook кампанията предлага да се направи изгоден обмен, който да замени сладките храни. Повече кисело мляко и по-малко сладолед, повече пълнозърнести бисквитки и по-малко зърнени закуски са някои от предложените размени.

Подобни кампании вече разкриха, че средното потребление на захар в домакинствата намалява с 40% след приемането на предизвикателството на борсите.

И тук в Бразилия?

Ситуацията се влошава без организирани инициативи да го обърнат. Според проучването My Healthy Little Dish 55,7% от децата на Рио са с наднормено тегло. В Сао Пауло, в района на Paraisópolis, процентът е 27,8%.

Започнете да практикувате предизвикателството „сладка промяна“ самостоятелно. Мобилизирайте семейството и приятелите на всяка възраст. Всички ползи, като по-голяма активност и съвместно съществуване, ще бъдат споделяни от всички.

сладки борси

Сладки промени: сладолед, бананов смути с чаша мляко и буркан немаслено кисело мляко

Вижте рекламата на кампанията в следния видеоклип.

"Захар Прилепин. Уроки русского": Урок №86. Незнаменитая. Героическая. Финская (Може 2020)


Препоръчано