Жизненоважен като вода

  •  Септември 22, 2020


Жизненоважен като вода

За мен смартфонът е жизненоважен като вода. Разбира се, че не съм сам в предпочитанията към мобилните технологии. Имайки това предвид, кампанията на УНИЦЕФ стартира предизвикателството: на всеки 10 минути стоите далеч от телефона, детето получава вода за прехрана.

Ако питате, кажете, че правите дигитален детокс. Инициативата, наречена UNICEF Tap Project, има за цел да помогне за осигуряване на питейна вода за деца, които нямат редовен достъп до нея.

За да участвате, посетете сайта на кампанията от мобилния си телефон. С две щраквания следвате инструкцията, която е едно: поставете телефона на масата. По това време таймерът започва да отчита времето, в което телефонът е в режим на празен ход (технологията използва сензора за движение на телефона ви). На всеки 10 минути записан спонсор на проекта Giorgio Armani дава на UNICEF количеството чиста вода, от което детето се нуждае за един ден.


Тоест, колкото по-дълго можеш да стоиш, без да пипаш телефона си, толкова повече деца ще бъдат подпомогнати. Например, оставянето на сайта да влезете, докато си мием зъбите, е едно от предложенията на проекта, който дава информация за това колко хора са помогнали в различни градове по света.

Според УНИЦЕФ над 760 милиона души по света нямат ежедневен достъп до безопасна питейна вода, а 1400 деца умират ежедневно от заболявания, причинени от този недостиг.

Причината е благородна. И тук идва Карнавал. Отделете време да се отпуснете от стресиращата рутина да бъдете по телефона, докато осигурявате вода за нуждаещи се деца.

Жизненоважен като вода

Sleep Aid - Improve Rest Quality - Pituitary Gland Stimulation - Delta Wave Meditation (Септември 2020)


Препоръчано