Виртуални приятели, истински проблеми

  •  Септември 27, 2020


Виртуални приятели, истински проблеми

Твърде стресиран и не знам защо? Източникът на вашите истински проблеми може да се крие във виртуалния свят. Проучване от Университета на Единбургската школа за бизнес разкрива, че твърде много приятели във Facebook са гаранция за емоционални проблеми - което се отразява и на теглото.

Прочетете повече:

Как да тълкуваме имейлите - Ще бъде ли възможно да се прочетат намеренията зад съобщенията?
Ти робот - ние се държим като iDiots

Оценяването на някого по броя на приятелите, които имат във Facebook, винаги е било знак за престиж. Оттук нататък е възможно да съжаляваме тези хора.


Според шотландските изследвания, част от докторска степен, контролирана от професорите Адам Джойнсън и Ави Шанкар, колкото повече социални кръгове интегрираме, толкова по-голяма е гаранцията за стрес. Все пак наличието на служители, родители и роднини на вашата времева линия е сигурно за безпокойство.

Проучването разкрива, че средно сме част от седем различни социални кръга. Първата е съставена от хора, които познаваме в реалния живот. Другите добавят братя и сестри, роднини, които не виждаме често, приятели на приятели и колеги.

Като любопитство ние очевидно сме по-свързани с бивши, отколкото с настоящи съпрузи и гаджета. 56% от хората са свързани с "офицери", докато 64% ​​все още поддържат връзки с герои от миналото. Анкетирани са 300 души със средна възраст 21 години.


Очевидно проблемите започват, когато се сблъскват с различни версии на себе си. Тогава започваме да се виждаме през очите (и думите) на другите.

Вече видяхме как приятелите влияят на теглото ни. Не е изненадващо, че биха направили това и от разстояние. Това е така, защото стресът активира в мозъка производството на протеин UCN3, а в надбъбречните жлези - хормон кортизол. Небалансирана, тази вътрешна химия предизвиква желание да се храним. В същото време намалява усещането за ситост.

Учените препоръчват да използвате повече инструменти за поверителност в социалните мрежи. Ако се замислите, ако не видите сроковете на този човек, няма да е толкова лошо. Облекчението, което ще почувствате дори в баланса.

АКО НЕ ЗНАЕТЕ КОИ СА ИСТИНСКИТЕ ВИ ПРИЯТЕЛИ - ГЛЕДАЙТЕ ТОВА ВИДЕО ! (Септември 2020)


Препоръчано