Телевизията изкривява баланса

  •  Може 17, 2021


Ако любимите ви предавания са за храна, вероятно инчовете в гардероба са толкова големи, колкото телевизора за хола. С обаянието на нездравословните ястия е трудно да се убедим кое е правилно и грешно в менюто.

Прочетете повече:

Моят дебют в YouTube - С моя канал ще видим много повече
Наградена публика - Благодаря на първите ми 100 000 абонати

Вече знаем феномена на телеевангелизацията, който доминира в програмирането на няколко оператора на отворена телевизия.


Напоследък друга публика беше пленена от много по-греховно проповядване. Последиците ще завършат в баланса на неверниците.

В скорошно проучване учени от Университета Корнел (Англия) разкриват, че разпространението на кулинарни програми изкривява представата ни за храна.

В проучването са интервюирани 500 жени със средна възраст 27 години. Сред тази вселена зрителите на кулинарни програми разкриха, че имат по-висок индекс на телесна маса от останалите.


Професионално гримирани и фокусирани със специални лещи, мазни или сладки ястия блестят под светлината на прожекторите с изкуствено съблазнителен образ.

Не само това: опциите, които трябва да се срещат спорадично, следват ежедневното меню на усмихнати готвачи, упълномощени от медиен „авторитет“ като Найджела Уотсън и Гордън Рамзи.

Проблемът е, че правейки прекалено калорични ястия, които се виждат (и желани) като ежедневие, медиите излагат населението на риск и борбата срещу наднорменото тегло в проверка.


Както вече видяхме, приятелите ни влияят на теглото ни - щракнете тук.

Но поп идолите, които са признати от обществото като успешни, оформят поведението на милиони.

Опасността е реална.

Предишно проучване на Университета в Нюкасъл през 2012 г. установи, че рецептите, приготвени по телевизионните програми, съдържат повече калории и мазнини и по-малко фибри, отколкото преработените храни, продавани в супермаркетите.

Nigella

По телевизията кулинарните звезди печелят статут на хранителни авторитети

Мысль материальна. Доказано (Може 2021)


Препоръчано