Включен в покой

  •  Юли 8, 2020


Включен в покой

Първо това беше телефонен секретар за стационарния телефон, а след това и гласовото съобщение на мобилните телефони. Проблемът обаче остава: всеки път, когато отидем на почивка, съобщенията се трупат и получаваме без отговор. Приложението замества билети „Ще се върна веднага“, за да се отпуснете поне докато се гмуркате.

Дори когато сме на разстояние, социалният живот в интернет не спира. Но ако не отговорите на публикация, снимка, на която сте маркирали, или „какво“, не може да ви навреди изобщо. За да не загубите бизнес (или приятели), беше създадено приложението Relaxed. Стартиран от шведската агенция Rodolfo, проектът беше сътрудничен от психолози, чиято задача беше да изследват дигиталния стрес - ако това е проблем за хората, какво го причинява и какви са последствията.

Веднъж инсталиран на устройства като преносим компютър, смартфон и работен компютър, Relaxed автоматично отговаря на съобщения и публикации, изпратени до Facebook, Twitter и други. Можете да използвате текстовете на програмата или да персонализирате вашето съобщение. По този начин приятелите и другите контакти научават, че човекът, на когото са се опитали да се нахвърлят, е недостъпен по избор и ще реагира по подходящ начин веднага щом може - когато пристигнат от плажа или само следващия месец.

Ами ако в тази ваканция сте прекъснали връзката? Прочетете предишната статия за дигиталния детокс.

Гледайте видеоклипа с приложението Relaxed.

GAZIROVKA - Black (2017) (Юли 2020)


Препоръчано