Диета с поднос

  •  Август 9, 2020


Диета с поднос

Всяка на своя квадрат. Храненето в столовите и кафенетата с помощта на популярния "тиган" кара хората да остъргват всичко, включително салатата. Пълната диета със сигурност не се дължи на подправката на готвача. Това е свързано с реда на нещата.

Изследователи от Университета Корнел (САЩ) откриха, че когато сервираме тави, обща услуга в училищата и големите компании, ние ядем по-малко и без отпадъци. С поднос в ръка и пред опции за стил за хранене, 86% са склонни да си помогнат за пълноценното хранене. 92% ядат цялата салата, последвана от основно ястие и десерт. Обяснението е точно защо има място за всяка храна.

Без поръчката, която виждаме в тавата, идва свръх. Всеки, който яде чиния, изяжда 54% по-малко салата и в 60% от случаите отива „направо дотам“. И все още има тенденция да оставя остатъци. Тъй като нямат много място и виждат малко разнообразие пред тях, те също се чувстват принудени да подреждат по-големи порции.

За големите компании, които искат да предложат на служителите си по-добро качество на живот, това е съветът. За тези, които, като повечето от нас, харесват допълнителна информация в стремежа си да отслабнат, можем да научим как да поръчаме храната, както в подреждането на масата, така и в настройката на чиниите.

С ПОНЕДЕЛЬНИКА НА ДИЕТУ. РОЛИК ТОЛЬКО О ЕДЕ. (Август 2020)


Препоръчано