Топ 5 от любимите ми салати

  •  Август 9, 2020


Топ 5 от любимите ми салати

Яденето на салата помага да поддържате форма. Това се обяснява с усещането за ситост, което съдържат компонентите на това ястие, особено в случай на листа, когато се приемат в добро количество. Вижте сега най-коментираните тук на моя сайт.

Според последните изследвания на Университетския колеж в Лондон, публикувани в края на март презЕвропейско списание за клинично храненеЯденето на седем или повече порции зеленчуци намалява риска от рак с 25 процента и сърдечни заболявания с 31 процента. Така наречената жива храна има защитен ефект, който се увеличава с добавяне на повече порции в менюто. Според учените добавянето на каквато и да е сума по всяко време на живота вече има ползи в борбата с наднорменото тегло.

За да включите повече салати в диетата си, без да се отказвате от вкуса, разгледайте най-коментираните и харесвани Топ 5.


1 - Азиатска салатена салата

Да се ​​скараме ли? В крайна сметка това е първата стъпка от вкусната рецепта за тази салата от роб. Първоначално направено само със зеле, приготвянето му е изобретение на холандците. Тази версия получава азиатски усет за подправката, която е добра за ускоряване на метаболизма. И се захващайте за работа - вижте рецептата тук.

Азиатска салата от салата

2 - Салата от ечемик с краставица и мента

Салатите могат да бъдат много повече от просто разкъсани листа. Откриването на нови съставки може да ви върне удоволствието от здравословното хранене. Какво ще кажете да имате чудесно питателно зърно от предци? Вижте една много практична рецепта с ечемик.


Салата от ечемик с краставица и мента

3 - Цветна салата от киноа

Независимо дали в люспестата версия, поръсена върху листата, или във формата на зърно, която може да се използва като основа и да добави различна текстура към ястието, киноа върви добре с освежаващата салата. Вижте тук рецептата!

Цветна салата от киноа


4 - настъргана салата с скариди на скара

Не можете да се измъкнете от ежедневното комбо с ориз, боб и месо? Възползвайте се от почивните дни, за да позволите и наддаването на тегло, което осигурява тази диета. Опитайте салата, която освен че спомага за загуба на корем, подхранва с чудесен вкус. И с „нова“ съставка: скариди. Вижте тази рецепта още сега.

Настърган салата с скариди на скара

5 - Салата за бърз спанак

Той допринася за предотвратяването и контрола на диабета заради фибрите, които подпомагат метаболизма на захарта. И е мощен съюзник в намаляването на теглото. Време е да разчитате на спанак във вашата салата. За да направите рецептата, просто щракнете тук.

Салата за бърз спанак

ТОП 5 Любими пролетни салати (Август 2020)


Препоръчано