Доматеното хапче гарантира здравето на сърцето

  •  Юли 12, 2020


Обикновено виждаме тази съставка, свързана с рецепти извън калориите. Сега здравето на тялото - и сърцето - е в обсега на едно хапче домат на ден.

Проучване от университета в Кеймбридж (Англия) показва, че с едно хапче домат на ден ликопенът може да бъде защитен.

Това съединение, което гарантира червения цвят на плода, е антиоксидантно и противораково средство, което се намесва във верижните реакции на молекулите на свободните радикали. И той е 10 пъти по-мощен от витамин Е и осигурява подобрена функция на ендотела, най-големия ендокринен орган в организма.


Изследването, проведено в продължение на два месеца, установи, че мъничката добавка има способността да увеличава притока на кръв с 50% и е идеална за осигуряване здравето на сърцето.

Произведено от Ateronon, хапчето (което струва по-малко от 4 reais) съдържа еквивалент на ликопен на един килограм домат. Ползата му е доказана за хора, които вече са имали сърдечни проблеми - и за тези с нормално здраве на органите не са регистрирани промени.

Както учените от British Heart Foundation, така и производителят предупреждават, че добавката не замества други лечения, но гарантира допълнителни ползи, които не могат да бъдат пренебрегвани. За да консумирам повече домати, ето моят съвет как да ги нарежа като нинджа.

alteronon

Как да Изградиш Самочувствието на Хищник (Юли 2020)


Препоръчано