Времето води до по-добро хранене

  •  Септември 22, 2020


Темпът на живот, който водим, влошава не само качеството на работа и взаимоотношенията, но преди всичко здравето ни. Според проучване, повече време се храним по-добре, с повече критерии и по-малко отпадъци.

Прочетете повече:

Примерен рутинен - ​​как е денят на най-светлите умове
Котешки скок - отслабнах с 60 килограма, като преоткривам ежедневието си

Въпреки че предишните проучвания разкриха проблемите с прибързаното и невнимателно хранене, няма официална препоръка за оптималната продължителност на храненето.


Загрижеността за определяне на тези ограничения за децата в училище мотивира Джулиана Коен да проучи въпроса.

Тя е професор в Харвардския университетски колеж по хранене, САЩ и ръководи изследването.

Проучването разглежда поведението на хранене на 1000 начални и средни ученици, които имат 20 до 30 минути да обядват в своите училища.


Обратната методология на логистиката и смесеният модел за анализ бяха използвани за изследване на избора на потреблението на децата и количеството на произведените отпадъци - делът на отпадъците.

Когато учениците имаха по-малко от 20 минути за ядене, те бяха готови да изберат значително по-малко плодове (57%).

И те консумирали по-малко мляко (10%) и по-малко зеленчуци (12%), в сравнение с тези, които са имали поне 25 минути за ядене.


В резултат на това учените са установили, че времето, което посвещаваме на храненето, влияе върху това, което решаваме да сложим в чинията.

Ето защо времето за хранене е толкова важно.

Сега знаете, че не само околната среда, осветлението и компанията, но и часовникът могат да повлияят на това, което ядете.

Йордан Дъбов води "Ловци на храна" във Фазенда Алианса (Септември 2020)


Препоръчано