Теглото на произшествията

  •  Януари 25, 2021


Теглото на произшествията

Неудобно и тромаво? Причината може да е наднорменото тегло. Изследване, представено на Европейския конгрес по ендокринология, разкрива, че затлъстяването може да доведе до лоша двигателна координация.

Прочетете повече:

Парадокс при затлъстяване - Храненето добре прави опасни компромиси
Извънредно време - Борбата със съня приканва теглото

Може да звучи като тормоз, но не е така.


Свързването на хора с наднормено тегло с тромави постъпки е естествено, защото се случва естествено.

Според проучване на Колежа по здравеопазване и човешки характеристики на университета в град Дъблин (Ирландия), хората със затлъстяване имат по-малко двигателна координация.

В проучването 44 мъже и жени с това състояние са имали най-лоши резултати в сравнение със същия брой хора от контролната група, които са били по това време идеалното тегло.


Неудобството не се причинява от наднормено тегло в подвижните ръце и крака, а от възпаление в мозъка, причинено от затлъстяване, пряко свързано с възприемащото двигателно развитие.

Откритието беше представено на Европейския конгрес по ендокринология на 16-20 май.

С тези специфични затруднения при изпълнение на прости ръчни задачи се компрометират ученето и сръчността, което затруднява професионалното представяне и самото качество на живота.


По този начин последицата става причина: тъй като не се справят добре със задачи, хората със затлъстяване просто спират да бъдат помолени да ги изпълняват.

Или сами да се откажат от грешки.

Като порочен кръг, всичко това води до физическо бездействие, което влошава състоянието ви.

Като идентифицират възпалението в мозъка като източник на този проблем, учените смятат, че ще бъде възможно да се разработят терапии, които да принудят да се развиват двигателните умения.

Coulomb's Law | Electrostatics | Electrical engineering | Khan Academy (Януари 2021)


Препоръчано