Теглото във височините

  •  Януари 18, 2021


Теглото във височините

За теглото, колкото по-високо, толкова по-добре. Животът на места с голяма надморска височина намалява наполовина шанса за развитие на наднормено тегло. Но не е достатъчно да се премести на последния етаж. Вижте сега резултатите от изследванията.

Проучване на американските военни заключи, че надморската височина влияе на баланса. През последните шест години в цялата страна се придружават новобранци. Анализът беше обширен, включително данни за близо 100 000 войници, мъже и жени. И констатацията е по-ясна от статистиката: Който живее високо, има 41% по-малък шанс да се напълни, което е доста изразително.

Резултатът е същият като последните изследвания на Института Gallup, също в Съединените щати. Търсенето на „най-подходящия“ град в страната е избрало Боулдър, Колорадо, на около 1600 метра надморска височина. В близост до Колорадо Спрингс, на 2 000 метра, е щабът на армията, включен във военното проучване. Най-дебелият пощенски код е Хънтингтън, Западна Вирджиния, само на 170 метра от плажната ивица.

Констатацията е свързана с различни фактори. Това е свързано с нивата на латвия в организма, хормон, който потиска апетита и контролира метаболизма. Другите хормони имат ефект от потенциала си на височина, като холецистокинин, който е отговорен за храносмилането на мазнини и протеини. И норадреналин, който регулира апетита.

Casio G-SHOCK Mudmaster Bluetooth | GGB100-1A9 (Януари 2021)


Препоръчано