Виртуалната привлекателност на здравословната храна

  •  Юли 8, 2020


Виртуалната привлекателност на здравословната храна

Решението е предвидимо: Пред богата и цветна салата, хамбургер и пържени картофи повечето деца със сигурност избират по-малко здравословния вариант. Използвайки функция на веригите за бързо хранене, изследователите обръщат тази тенденция. А който печели е здравето.

Салатата е като футбола, има такива, които обичат и тези, които мразят. По този въпрос, колкото по-малко е детето, толкова по-големи са техните мнения. Вместо да диктува на младите хора какво трябва и какво не трябва да ядат, проучване на университета в Айова сочи далеч по-убедителен път в тази борба за здравословно хранене за младото поколение. Тайната е в снимките.

Експериментът беше прост, а резултатите отвъд обнадеждаващи. В столовата на местната гимназия Лаура Смарандеску, професор по маркетинг, и Браян Меннеке, професор по информационни системи, подредиха изображение на салата, която да се върти на случаен принцип на цифров монитор. Резултатът? Повярвайте, ако можете: 90% от децата са използвали салатата.


Дигиталното меню имаше повече привлекателност сред момчетата, по-известни с това, че предпочитат бързата храна от момичетата. Обяснението може да се крие във факта, че те са по-свързани с видеоигрите и следователно реагират по-добре на използваните технологични призиви. Изправени пред статично меню, впечатлението е, че то не носи новини.

Тоест, поведението на потребителите е пряко повлияно от движещи се изображения. Разбира се веригите от кафенета знаеха тази тайна отдавна. Вълнуващо е да знаете, че същата стратегия работи, когато се използва за по-високи цели, като подобряване на диетата на деца във възрастова възраст, когато хранителните вещества са от решаващо значение.

Училището в Айова излага здравословната храна по атрактивен начин

Прост експеримент с изненадващ резултат: мониторът излага здравословната храна привлекателно

Първите 1000 дни от живота на детето - най-важни за бъдещото му развитие 360 градуса видео (Юли 2020)


Препоръчано