Времето на странни сънища

  •  Юли 10, 2020


странно време за сънища

Сънят е добър, но прекалено многоят сън прави мечтите да стават все по-странни и непознати. Проучване от университета в Бедфордшир в Англия разкрива защо траверсите са по-изложени на това, което не могат да обяснят.

Прочетете повече:

Време е да се събудите - уроците по-късно подобряват представянето на учениците
Диета за салата през нощта - обслужват се повече здраве и спокоен сън

Сънят е добър и отказвате да ставате. Но тогава мечтата започва да става странна - твърде много. Не е наказание за излишен мързел. Сънливите кошмари имат научно обяснение.


Изследването, проведено от Университета в Бедфордшир и публикувано в списанието Dreaming, придружени 16 души за две нощи. Доброволците използвали сензори на клепачите и главата.

Докато спят, всички бяха събудени четири пъти по различно време. В този момент те трябваше да отговорят за какво мечтаят. Сутринта участниците бяха информирани за техните отговори и трябваше да се опитат да свържат описаните сънища с техните житейски преживявания.

Според д-р Йозие Малиновски, професор по когнитивна психология и един от авторите на изследването, беше открито, че мечтите стават по-причудливи в ранните часове на нощта. По това време бяха описани най-емоционалните сънища и най-абсурдните фантазии за случване в „реалния живот“.

В по-ранни времена сънищата са били свързани с факти, живели през деня, като филма, който са гледали или книгата, която са чели преди лягане.

Тези знания могат да доведат до създаването на навици, като например сънуване с цел решаване на проблеми. И можете ли да пречите на съня, за да се възползвате от това, което несъзнателното има да каже?

Магията на сънищата, виденията, предсказанията и невидимите сили (Юли 2020)


Препоръчано