Тестът за интелигентност

  •  Октомври 26, 2020


Тестът за интелигентност

В днешно време трябва да пишем само на ръка, ако искаме да подпишем документ. И всеки път е мъка. Поради липсата на упражнения за писане е свързано с трудности в обучението. В тази връзка бъдещето ни е празен чек.

Никога не сте си представяли, че тези изказвания могат да бъдат инвестиция. Неотдавнашно проучване на Collège de France в Париж свързва почерка със способността да се учи по-добре.

Заедно психоаналитиците и невролозите откриха доказателства, че децата не само се научават да четат по-бързо, когато за първи път се отдадат на писането, те генерират повече идеи и съхраняват повече информация.


Когато пишем, уникални невронни вериги се активират автоматично. Дейността е толкова сложна, че се достъпват различни области, в зависимост от това дали се използва формата или скорописната буква. И на ръка хората стават по-креативни. За да потвърдят аргумента, в друг тест в Университета на Вашингтон децата, които пишеха с молив, използваха повече думи от тези, които имат клавиатура. И в допълнение към представянето на повече идеи, те записаха голяма активност в областите на мозъка, свързани с паметта.

Тези открития ни плашат, когато мислим за деца. Но все още има време да се поучим от урока, тъй като те не са ограничени до детството. Възрастните, които трябваше да изложат идеите си на хартия, бяха по-внимателни, когато разполагаха с писалката пред себе си. Проследяването на срещи и класове, като си правите бележки в бележника ви помага да фиксирате предмета си в паметта по-ефективно.

Тоест, за да изглеждате по-умни, отказвайте да участвате в таблетния парад, превърнал се в корпоративни срещи. По този повод присъствайте с красив молескин. Впечатлението, което ще направите в собствения си мозък, ще направи цялата промяна по-късно.

IQ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО - Тест за интелигентност (Октомври 2020)


Препоръчано