Миризмата на мода

Миризмата на мода
  •  Юли 8, 2020


Доскоро индустрията за аромати - която събира 9 милиарда долара годишно - инвестира в продукти на ароматни хора. Сега пазарът се отваря за създаването на аромати за марки и събития.

Разгледана като първата компания за обоняние за брандиране, 12.29 повдигна този смисъл като платформа за изпълнение, отваряйки услугите си за събития по време на последните модни ревюта в Ню Йорк. За стартирането на марки залагането на новото помага за развитието на бизнеса. С това учение те парадираха с изключителни аромати Тока, Кала и Прабал Гурунг.

Зад бизнеса стоят еднакви близнаци Зората и Саманта Голдуърм. Те са родени със специално неврологично състояние, синестезия и могат да "виждат" аромати като цветове и форми. По този начин, ако една компания има синьото лого например, двойката може да "преведе" своята визуална идентичност в аромат. За клиентите на стилиста работата включваше запознаване с цялата колекция, цветовата палитра, материите и дори моделите, които ще покажат, включително сензорни детайли, като избраната песен. За всеки дизайнер се създава различна обонятелна идентичност и се доставя след месец тестване.


За колекцията Tocca, вдъхновена от балета, разработеният аромат се основаваше на миризмата на “смола”, жълтеникаво-бял прах, който танцьорите използват, за да не се подхлъзват.

И как работи? Ароматът спомага за популяризирането на концепцията за колекцията, създадена от дизайнера, като стимулира емоционалната част от мозъка на парада, активираща дълбока памет, която не може да бъде изтрита. Тоест, много внимателни. Любимата ви марка може да ви закача за миризмата.

Обонятелен парад

Как да контролираме неприятния мирис на пот подмишниците (Юли 2020)


Препоръчано