Простите трикове на бързата храна

  •  Септември 26, 2020


Простите трикове на бързата храна

Не знаеш нищо, невинно. Онова неконтролируемо лакомия, което кара един единствен картофен чип да превърне сандвич и сода комбо пред вас, не е само импулс. Вижте триковете, които веригите за бързо хранене използват, за да ни накарат да ядем повече.

Прочетете повече:

Очувстване на храната - неприличието на виновните ястия
Нищо виртуална реалност - разликата между реклама и реалност

Бъдете уверени, че абсолютно нищо не е на мястото си. Големите марки бързи хапки бързо приемат комуникационни функции и фини трикове, за да привлекат потенциалните потребители.


Що се отнася до комуникацията, те не се ограничават до това, което виждаме написано на плакатите. Има цял невербален дискурс, упражнен в цветовете на околната среда, в представянето на храната и дори в принудителната доброта на присъстващите. Вижте най-често срещаните практики за опит да избегнете капана.

1 - Цветове

В теорията на цветовете се появява червеният пигмент, както е указано, за да провокира апетита. Вашето възприятие повишава кръвното ни налягане и сърдечната честота. Ето защо тя присъства, придружена от вариации на оранжево, жълто и дори розово, дори капка в рисуването, салфетки, декорация и дори опаковки на храни.

2 - Аромат

Няма по-голям стимул за вкус от аромата. Поради тази причина няма интерес да се задушават парите на скара, точно обратното. Тази функция е една от най-ефективните, които ни карат да увеличаваме поръчката. Чакането за доставка и насочването към задвижването чрез поне може да ви предпази от това изкушение към сетивата.


3 - Порно за храна

Както видяхме, терминът храна за порно, което буквално означава „порно храна”, има връзка с неприличието на виновните ястия. Тъй като изображенията струват повече от думи, снимките на сандвичи, които изглеждат мигащи и блестящи, изглежда стенат от удоволствие. В този случай илюзията продължава, докато не направите поръчката, тъй като често това, което доставят, няма нищо общо с това, което рекламират.

4 - Музика

Проучване на университета в Корнел откри доказателства, че тихата музика, като джаз и боса нова, дори задържа хората по-дълго в ресторантите, но също така ги кара да ядат с 18% по-малко. В резултат на това кафетериите имат за цел да „изпомпват“ много по-оживени песни, което кара потребителите да завършат яденето си по-бързо, освобождавайки мястото за следващия клиент.

5 - Промоции

Комбо винаги е по-евтино от закупуването на отделни елементи. И не е щедрост. Те правят по-евтино да купувате „ястия“, отколкото разхлабени вещи. Потребителите смятат, че печелят пари, докато ресторантът циркулира стоките.

Без повече оправдания | Прости и евтини храни | Съвети за диетата и храненето (Септември 2020)


Препоръчано