Семето на добра форма

  •  Може 26, 2020


Семето на добра форма

В ежедневното бързане спирането на темпото за приспособяване на храна в правилните моменти беше лукс. Следователно е редно да се изложим на заплахата от скандалните храни за закуска. Какво ще кажете за закуска под ръка, в която няма нищо скрито - точно обратното?

Когато подготвяте лека рецепта с тиква, знайте, че употребата й може да бъде пълна. Това е така, защото семената могат да бъдат най-хранителната ви част. Малките са богати на аминокиселината триптофан, която в организма се превръща в серотонин, спомагайки за осигуряване на добър нощен сън. Те също са пълни с фибри и хранителни вещества като желязо, цинк, магнезий и омега 3. Високите им нива на лесно смилаеми протеини спомагат за стабилизирането на кръвната захар, когато се консумират в малки количества през целия ден. И именно стабилизирането на кръвната захар помага при отслабване.

Препечени, те са вкусни. Можете да ги купите готови. Но най-добре е да го направите у дома, тъй като можете да се насладите на загрятата фурна, докато приготвяте друга рецепта. Опитайте чисто или дори изпъстрено на вашата салата или макаронени ястия - ще останете изумени! За повече леки закуски вижте и рецептите за хрупкави тиквични пръчици или чипс.


Препечени тиквени семена

Семето на добра форма

Отделете семената и отстранете останките от тиквата.

Изсушете с кърпа.


Поставете разпръснатите семена в тава.

Разбъркайте с щипка сол.

Сложете във фурната за 15 до 20 минути.

Оставете го да се охлади и сте готови!

The Boy Band Con: The Lou Pearlman Story (Може 2020)


Препоръчано