Приливът на състезанието

  •  Декември 5, 2020


Има такива, които тичат да отслабнат, които използват упражнението, за да се свържат с хората и които го правят заради „евтиното“, което предоставя. Точно така. Проучване разкрива, че спортът активира същите мозъчни региони като канабиса.

Прочетете повече:

Моята първа улична надпревара - Лесно ръководство, за да ви разкара с блясък
20 минути, за да промените живота си - Вижте LIT (Lucilia Intenzivna Training)

Ако не знаехте, сега можете да разберете защо тези хора винаги тичат в парка или на брега, независимо дали е слънчево или дъждовно.


„Евтиното“ бягане описва състояние на еуфория след упражнения, което често се комбинира с намалена тревожност и по-голяма толерантност към болка.

Сега ново проучване установи, че това чувство осигурява подобни ефекти на пушенето на канабис чрез активиране на канабиноидни рецептори в мозъка.

Изследването, направено в партньорство между германските университети Хамбург и Хайделберг, отбелязва ефекта върху морските свинчета.


По-ранни проучвания спекулират, че произходът на "евтиното" е причинен от повишени нива на бета-ендорфини, които осигуряват същите ефекти като морфина.

Но в новото откритие учените подробно описват как тези ендорфини са твърде "големи", за да преминат през кръвоносните съдове в мозъка.

По-скоро те твърдят, че "бръмченето" на тичането е свързано с канабиноидни рецептори, които участват в редица психологически процеси, включително апетит, болка, настроение и памет.


Бягането повишава нивата на бета-ендорфини (опиат) и анандамид (ендоканабиноид).

Резултатите са постигнати чрез тестове, при които морските свинчета са били кондиционирани да се движат на бягаща пътека и след това са разделени в две групи.

Първата група остана неактивна, докато втората група тичаше по бягащата пътека в продължение на пет часа.

След това и двете групи бяха анализирани, фокусирайки се върху нивата на тревожност, тъмно поведение и толерантност към болка.

Групата, която действително се завтече, проявява симптоми на „евтините“, като е по-малко тревожна и по-добре понася болката.

Същият тест беше преработен, но в този втори кръг морските свинчета получиха ендоканабиноиди и антагонисти ендорфини, които блокират ефектите на тези нормално свързани вещества.

В резултат на това морските свинчета не показаха никакви признаци, че са изпитали „евтиното“.

Това разкрива, че за първи път знанието за канабиноидните рецептори е решаващ аспект в разбирането на еуфорията от спортната практика.

Ако сте се уплашили от връзката между расата и ефекта на наркотиците, можете да обработите тази информация по друг начин.

Просто разберете, че отслабвате чрез пристрастяващи упражнения и всеки път ще се изкушавате да търсите повече от усещането, което предлага.

Тоест, колкото по-здравословно отслабвате, толкова повече искате да отслабнете.

Но не мислете, че първият кръг на блока вече ще има ефект - а с него и резултатите.

Трябва да упорстваме, да започнем бавно и да настояваме.

Твърдя, че инвестицията си заслужава.

Влакът Трой - Влакът-Прахосмукачка и състезанието по ядене на палачинки - Супер-камиона Карл (Декември 2020)


Препоръчано