Пуканките на сцената

  •  Юли 14, 2020


Историята с пуканките

Пуканките са ми любимата храна за закуска. Разбира се, че имам своя съвет да олекотя. Те задоволяват глада, гарантират фибри, антиоксиданти и се забавляват да гледат филми. Между другото, да видим един, който разказва историята на този поп?

Записите показват наличието на пуканки в пирамидите на ацтеките в района на Мексико за повече от 4000 години. Някои царевици бяха толкова добре запазени, че все още можеха да се спукат, ако се поставят в тигана. Със сигурност тази идея прекоси съзнанието на археолозите. Но богатството на откритието говореше по-силно. В крайна сметка, какво прави царевицата идеалната филмова компания? Тайната е много проста: вода. Именно разширяването на влагата в зърното я кара да експлодира.

В течна форма сърцевината се изхвърля, охлажда се и се втвърдява мигновено. Ако погледнете какво се случва под микроскоп, можете да видите въздушните мехурчета, които се образуват от нагрятото зърно. Затова са толкова леки: защото са направени от мехурчета!

Пуканките всичко е добро. Според учени от Университета в Скрентън, в САЩ пуканките събират повече антиоксиданти, отколкото много плодове и зеленчуци. Акцент върху снабдяването с диетични фибри, които спомагат за правилното функциониране на червата. А също и чрез забавяне на храносмилането, като по този начин удължава ситостта - което ни предпазва от изкушението. И ако наличието на излишни мазнини и сол го прави прекомерно, вижте моя начин да направя здравословна версия.

Гледайте следното видео, за да видите 250-кратно увеличено изображение на това, което говорим.

The Boss Baby (2017) - Catch that Baby! Scene (8/10) | Movieclips (Юли 2020)


Препоръчано