Чудото на оцета

  •  Може 26, 2020


Чудото на оцета

Забравете салата. Оцетът отдавна се използва за отслабване и разкрасяване. И сега тази друга функция се възприема с ентусиазъм от известни личности. Одобряваш ли?

Прочетете повече:

Токсична красота - приложението разкрива козметичната химия
Жертва на красотата - Суетата се издига на петата

Сред известните личности Хайди Клум, Скарлет Йохансон и Меган Фокс се знае, че консумират ябълков оцет, за да поддържат форма и блясък.


Модата не е нова. Всъщност тя започва преди 2000 години, когато римляните са използвали оцет до голяма степен заради лекарствените му ефекти.

Основният му компонент - оцетната киселина, влияе на термогенезата, ускорява метаболизма. Ето защо съвременните изследвания сочат това, което древните вече са знаели.

Японско проучване, проведено от Централния изследователски институт с морски свинчета, откри доказателства, че оцетът помага да се предотврати натрупването на телесни мазнини.


Неговите антиоксидантни характеристики също се борят със свободните радикали, като работят за поддържане на младостта на кожата.

Тъй като това е силно кисела напитка, препоръката е да се разрежда във вода, с една чаена лъжичка в 200 мл вода. Сместа има силата да понижава кръвното налягане, да контролира кръвната захар и да повишава имунитета.

Очевидно обичайната консумация сред практикуващите „диетата с оцет“ е до три супени лъжици преди хранене.


Прекаляването може да причини увреждане на лигавицата, да намали концентрацията на калий в кръвта и да причини ниска костна плътност.

Както винаги, този текст записва само употреба и не рекламира оцет. Също така, защото резултатите от няколкото направени изследвания само сочат доказателства.

За консумация с цел отслабване, по-добре се консултирайте с вашия диетолог.

Не забравяйте да разгледате моите рецепти за детокс сокове (кликнете за рецепти) и детокс води от лимон и джинджифил.

Чудото на оцета - д-р Пени Стануей - store.bg (Може 2020)


Препоръчано