Менюто на сърцето

  •  Ноември 29, 2020


Не само виното има тази функция. Британско проучване разкрива, че храните, съдържащи определени аминокиселини, могат да улеснят притока на кръв в сърцето, като същевременно защитават артериите. Разберете какви са те.

Прочетете повече:

Доматният лек - доматеното хапче гарантира здравето на сърцето
Меню на сърцето - вашите избори засилват най-важното от мускулите

Според проучване на университета в Източна Англия (Англия) е възможно да се погрижите за здравето на сърцето и от това, което излиза в чинията.


Само, че менюто съдържа седем специфични аминокиселини.
Аминокиселините са молекулите, които изграждат протеините в храната.

Откритието е направено, следвайки навиците на масата на две хиляди доброволци.

Събирайки данни за тяхното здраве преди и след хранене, изследователите откриха доказателства, че тези, които консумират най-високото количество от тези аминокиселини, имат по-ниско кръвно налягане и скованост на кръвоносните съдове.


Очевидно тези частици спомагат за освобождаването на азотен оксид, вещество, което разширява артериите, улеснява притока на кръв.

Друг извод е, че в зависимост от произхода на аминокиселините е възможно да се модулира тяхното действие в кръвоносната система.

Това е така, защото когато идват от растителни източници, резултатът е по-малък натиск върху съдовете.


Когато идват от животински източници, те правят артериите по-гъвкави.

Което твърди, че балансираното хранене може да гарантира и двете ползи.

За да планирате здравословно хранене, имайте предвид, че някои от тези аминокиселини (аргинин, цистеин, глутаминова киселина, глицин, хистидин, левцин и тирозин) се намират в зеленчуци като боб, кафяв ориз, авокадо и бадеми.

По животински произход три от тях (глутаминова киселина, левцин и тирозин) могат да бъдат намерени в постно червено месо, риба и млечни продукти.

Храбро Сърце - Бг Двд Меню / Brave DvD Menu Bulgaria (Ноември 2020)


Препоръчано