Най-голямата лазаня в света

  •  Може 17, 2021


Това не е ястие с жълтък, нито рецепта, с която се хранят стотици хора. Истината е, че ако сервирате част от тази лазаня със 100 слоя, трудно ще споделите тази наслада. В крайна сметка, кой може да устои на изкушението?

Прочетете повече:

Пица без вина - в края на краищата кръгът не трябва да сте вие
Лека лазаня от тиквички - изтъняване на ястие, което всеки обича

Говоренето за свръх на масата е добра възможност да привлечете вниманието на тези, които трябва да отслабнете. Така лазанята със 100 слоя от ресторант Del Posto в Ню Йорк напуска полето на любопитството. Hype не е само в чинията, а се сервира като част от менюто от 500 $ на човек.


От 100 слоя 50 са направени от фина ръчно изработена паста, а останалите 50 са сос Болонезе. Всеки тиган, който сервира 80 порции, отива във фурната точно в 13:30 ч. Всеки ден. Ето как чинията идва на масата по време на вечеря, като филийките се отстраняват пред всички.

Акцентът е, че лазанята освен, че е вкусна, е и без глутен.

Славата на ястието прави къщата в квартала Челси известна. Те са четири звезди от New York Times, звезда на Michelin Guide, отличие Relais & Chateaux и препоръка от списанието Wine Spectator.


Ако пътуването до Ню Йорк не е възможно, не се чувствайте така. Но също така не се отдайте на нито една рецепта. В идеалния случай контролирайте лакомия и практикувайте изгодни обмени.

За да загубите лазанята, съветът е да обмените няколко слоя паста за филийки зеленчуци, като патладжан или тиквички.

Ястието е обемисто - но по-питателно и до 40% по-малко калорично. В плънката опитайте да замените седалката с по-леки пуешки гърди и лека моцарела.

Най-голямата лазаня в света

100-слойната лазаня на Del Posto е трудно да се устои

Най вкусната лазаня (Може 2021)


Препоръчано