Илюзията за купуване на време

  •  Септември 26, 2020


Илюзията за купуване на време

Натовареният график и трупането на работа са елементи на опасна формула: хранене в офиса. Ако се окажете в тази ситуация, внимавайте. Илюзията за купуване на време ни прави по-малко продуктивни.

Прочетете повече:

Уморен от лъжата - сънлив, бдението отива и идва изкушението
Грозно ли е храненето в офиса? - Вижте и имайте собствено мнение

Почти две трети от американците обядват на работното място. И тук също знаем сцената: сандвич в едната ръка, докато с другата изпращаме сутрешните имейли, бързайки да изчистим дневния ред преди следобедната среща.


Освен хранителна трагедия, този навик не води до по-висока производителност - напротив.

Авторът на книгата Extreme Productivity: Boost Your Results, Reduce Your Hours, Боб Позен твърди, че отдалечаването от клавиатурата, дори за няколко минути, е по-добро както за кариера, така и за кариера. за вашето качество на живот. За това той дава някои съвети.

Яжте сами

Pozen ви уверява, че с дълъг ден напред храненето сам може да ви помогне да се съсредоточите върху себе си. И без телефон на масата: липсата на стимули насърчава мислите чрез асоцииране, засилвайки вашата креативност. Ако работите по проект, именно в тези моменти могат да се появят най-необичайните решения.


Презаредете енергиите

Ако нямате начин и яденето на бюрото е дестинацията, избягвайте следобедна разбивка. Отидете на кратка разходка или дрямкайте 20 минути. За да знаете какво работи най-добре, трябва да тествате. Излизането от компютъра може да отнеме ценни минути, но ще откриете, че сте инвестирали добре в дългосрочен план, благодарение на по-добрата производителност, осигурена от отпочинало тяло и ум.

Пазете здравето си

Бюрото ви може да е по-мръсно, отколкото може да мислите. И няма нищо общо с вашата кокетност. Според проучване на отдела по микробиология на университета в Аризона, общо бюро има около 400 пъти повече бактерии, отколкото тоалетна седалка. Това са невидими заплахи, които се промъкват през компютърни клавиши и други дребни пукнатини, като мундщука на телефона. Хората, които имат грип или които например не си мият ръцете след отиване до банята, винаги манипулират нещата около нас, което замърсява цялата среда. Ако не е да се храните правилно, поне бягството от заплахата от бактерии веднъж на ден изглежда като добра идея.

Илюзията за купуване на време

Според книгата на Позен спирането за обяд е по-добре от яденето на работа: за повече производителност е най-добре да не се разсейвате

Голямата заблуда. Илюзия ли е съществуването на времето? (Септември 2020)


Препоръчано