Ледът свърши

  •  Може 26, 2020


Ледът свърши

Горещината продължава и в някои градове, като Сао Пауло, вече се изучават начини за ограничаване на потреблението. Ниското ниво на резервоарите също компрометира доставката на електроенергия. Мислейки за тези крайности, какво би било, ако целият лед на планетата се стопи?

Може да отнеме известно време. Според учените има още 5000 години, преди да се случи най-лошото. Но докато вървим, прогнозата е нетна и правилна. Ако целият лед в света се стопи, нивото на водата в океана ще се повиши с около 65 метра. Последствието, което можете да си представите, като цели градове престават да съществуват и цялото население се придвижва във вътрешността.

Явлението се случва отдавна. Преди 20 000 години районите, в които израстваха Чикаго, Ню Йорк и Лондон, бяха чист лед. В този сценарий на глобалното затопляне, вместо лятната романтика да се изкачи нагоре по планината, това ще направи цялата брегова линия. Вече видяхме как температурата се е повишила в графика, която показва нарастващо време и времева линия.


Вече можете да проверите прогнозираните географски промени на интерактивната карта, създадена от списание National Geographic. Или вижте следните изображения.

Северна Америка

Ледът свърши

На север от нашия континент можем да видим, че целият атлантически бряг би изчезнал и няма да има следа от това, което е Флорида. На западния бряг Калифорния ще се превърне в архипелаг.


Южна Америка

Ледът свърши

Нашата Бразилия ще бъде много по-различна. Регионът на Амазонка ще бъде нахлут от морето. А на юг Уругвай, Парагвай и град Буенос Айрес щяха да изчезнат.

Африка

Ледът свърши


Континентът, който най-малко ще се промени, ще бъде Африка. Само високите температури ще направят мястото необитаемо. В Египет Александрия и Кайро ще бъдат превзети от блато.

Европа

Ледът свърши

В Европа всички големи крайбрежни градове ще изчезнат, като Лондон, Венеция, цяла Холандия и Дания. Средиземно море ще погълне Черното и Каспийското.

Азия

Ледът свърши

На брега на Китай 600 милиона души ще загубят домовете си. 160 милиона в Бангладеш и Индия. Наводнението на делтата на Меконг ще превърне островът от жирофам на Камбоджа в остров.

VlogMas#26(последен,свърши????)/СЛУЧАЙНА СРЕЩА НА ЛЕДЕНАТА ПЪРЗАЛКА С КАТИИ в центъра на разходка (Може 2020)


Препоръчано