Медната диета

  •  Септември 22, 2020


Медната диета

Във война първата жертва е истината. Още повече срещу баланса. Изглежда, че всяка седмица се появява нова диета. И ние не знаем дали оповестените ползи съответстват на фактите или измислиците на издателите. И така, каква е истината зад така наречената диета с мед?

Винаги има нов режим за отслабване - супа, палеолит, протеини. Защото изглежда, че диетата с мед е една от тях. Създаден от шотландския диетолог Майк Макинес, обещанието му е, че можем да елиминираме около 1,5 кг седмично. Използваният аргумент е, че захарта оставя мозъка в постоянно състояние на глад, докато медът има обратен ефект.

Препоръката на книгата е, че сутрешната и вечерната доза мед може да доведе до отслабване - правилната рецепта е чаша гореща вода, изцеден лимон и една до две супени лъжици мед. Това е така, защото действието му в организма би имало силата да намалява стреса, позволявайки по-дълбок и спокоен сън. Това прави метаболизма по-добър - и изгаря калориите по-ефективно. И без значение какво ядете: теоретично, медът променя химията на мозъка, намалявайки апетита ви.


Някои съвети от книгата, която все още не е планирана за излизане в Бразилия, са много интересни. Вижте по-долу, че много от тях вече практикуват.

Препоръки за диета с мед

мед

Разменете захар за мед

Всеки грам захар, който консумираме, се превръща в два грама телесни мазнини. Поради тази причина авторът силно препоръчва рязане на захар и изкуствени подсладители - и при приготвянето на храни подсладете с мед (използвайте половината от това, което бихте използвали захар).


Премахнете празните калории

Калоричните храни без ползи за тялото носят само празни калории. Затова изтрийте от списъка си преработените храни, газираните напитки, пърженето и бързото хранене.

Избягвайте рафинираните въглехидрати

Рафинираните въглехидрати, като бялото брашно, съдържат малко хранителни вещества и бързо се абсорбират в организма, причинявайки шипове на кръвната захар. Предпочитайте пълнозърнести хлябове и тестени изделия. Преминаването от бяло брашно към пълнозърнест е голяма стъпка към балансиране на нивата на инсулин.

Един ден в седмицата без въглехидрати

Изберете ден от седмицата, за да стоите далеч от въглехидратите (хляб, тестени изделия, брашно, картофи, ориз, зърнени храни). Това намалява нивата на инсулин, което означава, че е по-малко вероятно да съхраняваме мазнини.


Нарязани картофи

Картофите повишават нивата ни на инсулин. За да отслабнете, считайте го за забранено.

Яжте повече протеини

Разчитайте на протеините. Те ни държат заситени по-дълго и това избягва опасните шипове в кръвната захар. Най-добрият вариант са постните протеини, като риба без кожа и пиле, които имат ниско съдържание на калории. Добра алтернатива са зеленчуковите източници като леща, боб и варива.

Лице на салата

Освен витамини и минерали, зеленчуците, наречени живи диети, са богати на фибри. Следователно, Бразилското ръководство за храна на населението препоръчва да се консумират шест до девет порции на ден.

Две парчета плод на ден

Плодовете са пълнени с антиоксиданти, но могат да съдържат висока захар. Тук се препоръчва умереност.

Предпочитайте цяла мандра

Млечни продукти без мазнини означават добавяне на желиращи агенти, пълнители, подсладители или захари, за да се направи резултатът приятен. Проучванията показват, че цялото кисело мляко поддържа човека доволен по-дълго. Млечните продукти са много важен източник на калций и те все още имат пробиотици. Тези "приятелски бактерии" спомагат за ускоряване на метаболизма и правят храносмилането по-ефективно.

Какво сега?

И какво мисля за това? Вече видяхме историята на д-р Дюкан, който му беше отменен лицензът да практикува медицина във Франция. С други думи, не е така, защото е публикувана книга под името Honey Diet, че можете да я ядете и пак да отслабнете. Все още предпочитам да елиминирам захарта - и дори меда - от диетата си, да поддържам здравословна и балансирана диета и да се съсредоточа върху упражненията. Опитайте тази формула!

Епифизата. Защо е толкова важнa за човека? ПОЗНАНИЕ #1 (Септември 2020)


Препоръчано