Помощта на по-леките менюта

  •  Септември 26, 2020


Помощта на по-леките менюта

Вече видяхме, че хранителната промишленост намалява калориите от своите продукти в САЩ. Сега ресторантите в тази страна също са навлезли във вълната. Този пример може да дойде тук.

Прочетете повече:

Добро меню - Промените в менюто могат да доведат до по-добър избор
Скритата реч на менюто - Истината зад думите от менюто

Като цяло ресторантите са склонни да предпочитат с по-големи букви и атрактивни снимки най-калорийните предмети, защото те са тези, които съдържат най-много съставки - и съответно тези с най-висока стойност.


За да обърнат тази тенденция и да помогнат в борбата със затлъстяването, страдащо от Съединените щати, повечето вериги са намалили калориите от комерсиализираните ястия.

Според проучване, публикувано в Американско списание за превантивна медицина, записите, добавени в менютата от 2012 г., съдържат 60 калории по-малко. Данните бяха предоставени от уебсайта MenuStat, който следи най-големите вериги за бързо хранене, бързи ежедневни и традиционни американски ресторанти.

Може да не звучи много, но помага. Това е така, защото американците се хранят средно четири пъти седмично. И когато избираме удобството да ядем навън, сме склонни да консумираме 200 калории повече от нормалното.


Те са малки разфасовки като тези, гарантирани и от изгодните борси, които правят разликата за по-малко в баланса.

По-тънки, по-нови елементи включват супи, доминирани от зеленчуци, салати и сандвичи, за разлика от характерните сосове на бекон и сирене.

Това не е само за доброто момчество. Вече видяхме, че тази стратегия е приета от веригите за бързо хранене, за да се обърне спадът в продажбите. Но вместо да се оплаквам, аз съм тук, за да аплодирам инициативата, тъй като всяка помощ е добре дошла.

Помощ от психолог? (Септември 2020)


Препоръчано