Войната в Хамбургер

  •  Юли 13, 2020


Войната в Хамбургер

За да тества истинските фенове, Burger King разпространява Big Macs безплатно. Който приема, е забранен от марката Facebook завинаги. Пред избухването на калории това е борба, която всички губим.

Плаши ни числа като тези. Пазарът на бърза храна, който през 2011 г. премести 55 милиарда долара, се очаква да нарасне със скорост 56% до 2016 г., според международната консултантска компания Euromonitor. За да спечели тази жестока пазарна война, норвежката верига за бързо хранене Burger King направи новаторство: вместо да търси нови потребители, тя реши да се погрижи за истинските си фенове.

За да постигне тази цел, кампанията, създадена за социалните мрежи от агенция DIST Creative, имаше чудесна идея: да разпространява Big Macs безплатно. Тези, които не успеят да се справят с предизвикателството и приемат безплатния сандвич на състезателя, са забранени от фенлиста на Burger King във Facebook - завинаги. На пръв поглед резултатът беше лош: Burger King загуби 30 000 абонати на своята страница. Но от плюс, новата му база има 8 881 „истински фенове“, които се очаква да участват и да взаимодействат с марката много по-често и страстно.

От маркетингова гледна точка кампанията беше успешна. Но ако разгледаме въпроса за общественото здравеопазване, резултатите като този са трагедия. В тази война има само губещи.

Гледайте рекламата на кампанията:

Топ 7 Хора със СТРАННИ ПРИСТРАСТЯВАНИЯ! (Юли 2020)


Препоръчано