Диетата на гладиаторите

  •  Юли 14, 2020


Диетата на гладиаторите

В историческите разкази те се появяват изобразени с шест пакета abs и винаги са готови да се изправят пред многобройни битки. Трябва ли да се научи някакъв урок за храненето на гладиаторите?

Прочетете повече:

Изпотяване, за да се убеди - Според проучването спортните напитки са безвредни
Практически годен - Не просто затваряйте устата си, не трябва да тренирате

През 150 г. от модерната ера рутината започва рано за гладиаторите. Те тренираха с тежести сутрин и подобриха техники за борба през останалата част от деня. Дори се водят смъртоносни битки с мощни противници и свирепи зверове през почивните дни.


Поне имаха облекчение под формата на шейк от овъглена растителна пепел. Очевидно тази напитка след тренировка е била добър източник на калций и минерали като манган и желязо, от съществено значение за укрепване на костите.

Необходимостта от допълнителна доза калций изглежда обяснява защо шоколадовото мляко е любимият бустер на днешните бегачи на дълги разстояния.

Откритието, направено от Виенския медицински университет, дойде от разкопки в римския град Ефес, където днес е Турция.


Освен шейк, диетата на гладиаторите се състоеше от зърнени храни и зеленчуци. Месото рядко се консумираше, тъй като се третираше като роби.

А що се отнася до фитнеса, забравете за разкъсания абс от филмите. Най-добрите бойци нарочно носеха излишни килограми под формата на слой мазнини под кожата, за да усещат по-малко удари и порязвания.

Днес спортното хранене представлява милисекунди в рекорд. В миналото това беше интуиция, която гарантира оцеляване.

Веган факти или измислици - Анализ на The Game Changers (Юли 2020)


Препоръчано