Животът на бързата храна

  •  Август 4, 2020


Животът на бързата храна

Концепцията за бързо хранене излезе от кафенета, за да нахлуе в живота ни. Според проучване, прекарахме 41 минути с всяко хранене на деня. Междувременно за смартфона се отделя час и половина. С илюзията за спестяване на време това, което печелим със сигурност, са излишните килограми.

Прочетете повече:

Бъдещето е на масата - храненето със семейството е най-добрата инвестиция
Диета на баба - избягвайте онова, което баба ви не би направила за вас

Днес ядем на много места - освен на масата за хранене. Това е, когато се храним, тъй като мнозина имат време само да погълнат нещо, което обикновено не се получава добре.


Британско проучване, поръчано от производителя на наркотици Imodium и наскоро пуснато, установи, че един от всеки трима хора се втурва да поглъща храна заради строгия график.

С навика средностатистическият човек в Англия прекарва 41 минути, като поглъща ежедневните си ястия - закуска, обяд и вечеря заедно.

Проучването изследва 2018 души на различна възраст. Пистата, която се оказа най-бързата е на възраст между 25 и 44 години.


От общото е установено, че един на всеки шест, или 16%, закусва вече на бюрото. 30% обядват на същото място, докато 4% ще продължат да работят вечеря.

По друг въпрос вече видяхме как изглежда качеството на тези ястия - кликнете тук и го проверете.

16% от младите хора поглъщат първото си хранене за деня, стояйки в кухнята, а 7% на същото положение, в пълен обществен транспорт.


Само 41% обядват на масата, а 4% - на волана на колата.

В движение закуската отнема средно осем минути (между 25 и 44 години: 6 минути и 35 секунди). Обяд, 13 минути и 45 секунди. Вечерята е посветена на 19 минути и 27 секунди.

Яденето твърде бързо, преяждането и не дъвченето правилно е рецепта за храносмилателни проблеми за милиони хора.

Според гастроентеролога Антон Емануел, един от отговорните за изследването, стомахът отнема 20 минути, за да съобщи на мозъка, че е пълен.

Следователно да се храниш по-бавно, означава да ядеш по-малко и да се пазиш от храносмилателни проблеми и съответно в баланса.

Както тук, остава да знаем какво ще правим с такава информация.

НАЙ-ГНУСНИТЕ НЕЩА НАМИРАНИ ВЪВ FAST FOOD (ЧАСТ 2) (Август 2020)


Препоръчано