Модата на мира

  •  Може 26, 2020


Модата на мира

От двете страни на гардероба, ние виждаме модата като нещо, което съществува, за да ни направи добро. Но вие не си представяте колко този инструмент, който служи за защита на кожата и определяне на стила ни, може да функционира и като мощен комуникационен инструмент.

Прочетете повече:

Технологии на краката ви - отпечатване на собствени обувки
Цялата голота ще бъде споделена - правейки рокли с 3D принтер

Когато си представяме ислямската мода, не можем да мислим отвъд ограничеността на бурката и задължителните воали. Но Куала Лумпур, ислямски моден фестивал в Малайзия, който се провежда от 2006 г., съществува, за да се отмени тази вяра.


Целта на инициативата е да се използва мода за „прекрояване“ на начина, по който мюсюлманската култура се разглежда от останалия свят.

Шапки за глава, пеплуни, блузи от шифон, камъни на раменете и ръцете и апликации от дантела в нюанси, които намекват за скъпоценни камъни, са някои от детайлите, които се опитват да направят ислямското облекло по-разнообразно и цветно.

Последното издание на събитието през ноември 2014 г. представи работата на 26 дизайнери от Малайзия, Сингапур, Индонезия и Пакистан.


Седмиците на модата със същата цел се случват и в Дубай (създаден през 2005 г.) и Джакарта (създаден през 2008 г.).

Тези събития допълват други, които използват модата като културен дискурс.

Колумбийската InexModa е част от усилията за промяна на възприятията за страната, традиционно свързана с насилието, свързано с наркотици. Също така Седмицата на модата в Замбия е предназначена да замени темата за бедността с креативност и национална гордост.

Може би иглите и конците може да са по-ефективни за премахване на предразсъдъци и премахване на културните бариери от традиционната дворцова дипломация, която не може да достигне до общественото мнение.

5 САМЫХ КРАСИВЫХ ШКОЛЬНЫХ ФОРМ В МИРЕ | Школьная мода (Може 2020)


Препоръчано