Изразът на здравето

  •  Може 26, 2020


Буквално, това е на лице. За тези, които могат да четат знаците, изражението на лицето, което приемаме в дискусиите, може да предскаже какво се случва вътрешно с нашето здраве.

Прочетете повече:

Преводът на чувствата - визуален речник възпитава и вълнува
Допълнителната цена на благодарността - Твърде много образование тежи в баланса

В разгара на спор избухвате ли или се оттегляте в смъртоносна тишина?


Ако вашият тип е по-темпераментен, се очакват драматични лица и жестове на ръце и ръце.

За сдържаните, леденият израз се допълва от притиснатите, безцветни устни.

Въпреки че това са признаци, на които не обръщате много внимание, експертите посочват, че телесните изрази във времена на криза могат да разкрият бъдещи здравословни проблеми.


Сред откритията на проучване на Калифорнийския университет в Бъркли (САЩ), експлозивните реакции показват склонност към болки в гърдите, хипертония и сърдечно-съдови проблеми.

Гневното мълчание, от друга страна, може да показва риск от болки в гърба, торсиколи и общи проблеми с мускулното напрежение.

Проучването използва информация и видеоклипове от хетеросексуални двойки, интервюирани заедно и поотделно в продължение на 20 години.


Изследователите взеха предвид променливи като възраст, образователно ниво, тренировъчна практика, навици за тютюнопушене и консумация на алкохол и кофеин.

За да проследят демонстрациите на гняв, изследователите наблюдавали видео разговори за поведение като стегнати устни, извити вежди, повдигнати или понижени гласове извън нормалния им тон и стегнати челюсти.

За да се идентифицира студено поведение, са наблюдавани скованост на лицето, напрежение в мускулите на шията и малък или никакъв контакт с очите.

Според един от авторите, д-р Робърт Левенсън, „Тези открития разкриват ново ниво на прецизност в това как емоциите са свързани със здравето и как поведението ни във времето може да доведе до проблеми“.

Това е един от многото начини, по които нашите емоции разкриват, че са прозорци, през които можем да разгледаме важна информация за това колко добре върви здравето ни.

Проучването е публикувано в научното списание емоция.

14.05.2017 - Изразът на доверието ни към Бога (Може 2020)


Препоръчано