Лекарството за ефективност

  •  Април 9, 2020


С него ставате по-интелигентни, по-организирани и по-продуктивни. Ново лекарство, наречено Модафинил, се нарича "мозъчна виагра". Можете ли да бъдете по-ефективни и креативни с хапче?

Обещава ви да останете 40 часа без сън, без странични ефекти и допълнително да засилите интелектуалното си производство. Първоначално създаден за случаи на нарколепсия (заболяване, характеризиращо се с неконтролируем и неудържим достъп до сън) и други разстройства на съня, Модафинил е известен още като „лекарство за манипулатори“.

Това е така, защото е придобило слава сред компютърните програмисти, които трябва да работят цяла нощ, без да губят фокус. С лекарството те могат да стоят до три дни - и да нямат странични ефекти. В тази връзка изследователите все още правят тестове и изследвания.

В Бразилия Модафинил се продава под името Stavigile от Libbs Laboratory. Според тази лаборатория най-честите странични ефекти са главоболие, безсъние, гадене и нервност. Изглежда наистина малко за обещание.

В допълнение към здравния проблем, има и моралната дилема. Дали една работа има повече или по-малка заслуга, ако се извършва под въздействието на когнитивните лекарства, както се наричат? Ами така е със загуба на тегло. Самият аз не използвах лекарство, когато можех. Но това беше моят избор. Прочетете, за да научите повече за моята история.

Как знаем, че дадено лекарство е ефективно? Отговаря д-р Стефан Митев (Април 2020)


Препоръчано