Болестта на социалните мрежи

  •  Август 4, 2020


Болестта на социалните мрежи

Проверката на социалните мрежи не ни заплашва просто със спънки по тротоара или неравности в мола. Щетите могат да бъдат по-лоши. Внимавайте: Лекарите предупреждават за опасността от „врата на интернет“.

Прочетете повече:

Digital Detox - Изключете wifi и се свържете в живота
Избягайте от антисоциалните мрежи - Животът е там

Жестът да спуснете главата си, като огънете врата си, докато поддържате полу-изправената поза, променя тялото на тези, пристрастени да сърфират в социалните мрежи със своя смартфон.


Използването на мобилни устройства (също таблети, mp3 плейъри и електронни четци) засяга главно първите прешлени на шийния гръбнак. Симптомите на тази съвременна болест, наречена "текстова шия" (буквално "текстова шия") са главоболие, шия и ръка и могат да се развият в артрит.

За да се опита да разреши тази ситуация, американският хиропрактик д-р Дийн Фишман създаде приложение, наречено Text Neck Indicator. След като бъде инсталиран, той показва на дисплея на телефона дали държите устройството по правилния начин. Ако светне червената светлина, просто коригирайте стойката и ъгъла на видимост, за да станат зелени.

Засега приложението е достъпно само за потребители на устройства с Android. За да изтеглите безплатно от магазина на Google Play, щракнете тук. Който използва iPhone, трябва сам да се инспектира чрез инстинкт или предупреждение на приятели, преди врата ви да се „счупи“.

Ако вече имате симптоми, може да искате да погледнете дигитален детокс наведнъж - или докато болката не изчезне. Преоценката на връзката ви с технологиите и виртуалните приятелства може да бъде добра.

Вижте следното видео, което демонстрира проблема и използването на приложението.

"Социална мрежа" на 25. 01. 2019г.: Бърнаут- болестта на съвременния човек (Август 2020)


Препоръчано