Диетата на цветовете

  •  Декември 5, 2020


Диетата на цветовете

Всеки, който знае моята история, знае, че откакто промених начина си на хранене, съм се сблъсквал с постоянни предизвикателства срещу изкушението с голяма креативност. За това разчитам на цветовете! Вижте сега палитрата за здравословна храна.

Преосмислянето на собствена храна е стимулиращо. В крайна сметка трябва да съчетаем продължителността на живота със здравословен избор. Задачата все още има трудността да хармонизира избрани съставки, които не носят нищо скрито.

Вече казахме, че колкото по-цветно е вашето ястие, толкова по-добре. Това е така, защото хроматичното меню представлява разнообразни хранителни вещества. Цветовете, които идват от плодовете и зеленчуците, са най-естествените - и следователно по-богати на хранителни вещества. Храните, които са жълти, оранжеви и тъмнозелени, имат много бета каротин. Червените, като доматите, са богати на ликопен. А тези тъмни червени, лилави и синкави осигуряват антиоксиданта антоцианин.


Тя беше вдъхновена от тоновете на масата, че белгийската художничка Алисън Анселот създаде Pantone Food, където тя показва своето разнообразие от цветове, които са годни за консумация, използвайки съвпадащите нюанси в това, което е известно сред дизайнерите като „скалата на Pantone“ - т.е. Всъщност, каталог на най-големия производител на пигменти в света.

От пресни ягоди до брауни, Anselot намира начини да съчетае перфектно всяка проба с монохромна палитра. Крайният продукт е дъга от вкусно изкушаващи снимки. Светът на художниците винаги вдъхновява добри ястия. Сега те вдъхновяват здравословното хранене. Избягайте от ястия с един цвят и пред чинията започнете да задоволявате очите.

Вижте цветното произведение на Алисън Анселот сега.


цветове диета

цветове диета

цветове диета


цветове диета

цветове диета

цветове диета

цветове диета

цветове диета

Грим в жълто-кафяви цветове с палитрата LEMON на BEAUTY GLAZED (Декември 2020)


Препоръчано