Диета със затворена уста

  •  Юли 13, 2020


Диета със затворена уста

В затворена уста не въвеждайте ... калории. Популярно сред културистите, упражненията AEJ (на гладно аеробни) са на мода. Блогърите и „фитнес знаменитостите“ разпространяват практиката, която излиза от фитнес залите и хващат нищо неподозиращи фенове в целия интернет. В крайна сметка за какво става въпрос?

Ако е за отслабване, интересът е голям. Дотолкова, че до декември търсенето на Google за „периодично гладуване” диети нарасна с 230%. В обобщение, теорията е, че трябва да спим гладни, да се събудим с напълно сухия "резервоар". И след това, без дори крекер, тренирайте 30 до 40 минути на празен стомах.

Според практикуващите AEJ се основава на идеята, че благодарение на ниското снабдяване с въглехидрати в тялото, упражнението на гладно използва мазнините, които сме натрупали в дълбоките слоеве на кожата и тъканите, като основен източник на енергия. С течение на времето човекът се чувства по-малко гладен, намалявайки количеството изядена храна, обменяйки допълнителна мазнина за постна маса.

Въпреки това лекарите и образуванията като Бразилското дружество за упражнения и спортна медицина предупреждават, че въпреки че са популярни и дори се практикуват от източните култури, няма консенсус по темата. Тревогата е, че без проследяване тази диета може да доведе до унищожаване. Експертите казват, че упражненията без ядене не си струва. Тъй като активността трябва да е с ниска интензивност, разходът на калории в крайна сметка е неизразителен.

Трябва да знаете. Наскоро беше издадена книгата „Двудневната диета“. Успешен в Съединените щати и Обединеното кралство, той проповядва двудневна "гладна" (500-калорична) седмица за пет в безплатно меню. Обемът е начело на известни личности като Гуинет Полтроу, Дженифър Анистън и Дженифър Лопес. Затварянето на устата е добра идея, но твърде много (дори липсата) се оказва вредно.

Пееме песни со 50 мастики во уста... | Ivona & Mario (Юли 2020)


Препоръчано