Красивите, които ми прощават

  •  Юли 8, 2020


Красивите, които ми прощават

Но грозотата е ключова. Горкият поет, но това изглежда е истината. Проучване разкрива, че когато трябва да помним някого, най-грозните са първите, които ни идват на ум.

Не мога да си спомня името му? Ако винаги сте в тази ситуация, вероятно се опитвате да запомните най-красивия мъж на партито.

В изненадващо проучване немски изследователи от университета в Йена откриха доказателства, че несъвършените лица са по-склонни да се запомнят от повече симетрични черти. Проучването разкрива и любопитство. Въпреки че не си спомняме най-красивите, те ни дават усещането, че сме ги виждали и преди. Това е така, защото мозъкът има тенденция да се стреми да ги разпознае, просто защото ние сме естествено привлечени от тях.

Въпреки че, въпреки че не помним имената им, най-красивите нямат голямо значение. Според други изследвания, проведени от университета в Есекс (Англия), техните (и техните) са най-добрите работни места и възможности за работа.

За мен всичко е въпрос на отношение. Полагането на грижи отвътре и отвън трябва да е достатъчно, за да води нормален и здравословен живот. В предишна статия вече видяхме, че естетическите стандарти се променят. Освободете се от преценката на хората, съсредоточете се върху себе си и бъдете щастливи!

GLORIA & AZIS - NE SME BEZGRESHNI / Глория и Азис - Не сме безгрешни, LIVE 2015 (Юли 2020)


Препоръчано