Диетата с мечките

  •  Юли 12, 2020


Диетата с мечките

Как можеш? Мечките консумират 58 000 калории на ден, но те не се напълняват и нямат сърдечни проблеми. Фармацевтичната компания проучва как да използва този пример, за да създаде лек за затлъстяване.

Учените изучават сивите мечки с надеждата да разработят лекарства, които се борят със затлъстяването. Причината е, че въпреки високата им консумация на мазнини и калории, здравето на тези животни не страда от болестите, с които ние хората за съжаление свикваме да живеем. Видът, чиито мъжки лесно достигат 500 килограма, консумира средно 58 000 калории на ден и, въпреки очевидната си сладост, не наддава на тегло.

Преди зимен сън (когато спят през цялата зима) сивите мечки консумират до 50 килограма ядки, сьомга и диви плодове, което повишава техния холестерол и високо кръвно налягане. Въпреки това, за разлика от нас, това не засяга сърцата ви или не запушва вените ви - и те не стават диабетици.

В момента лабораторията на Амген изследва 12 мечки в Университета на Вашингтон (САЩ), за да открие нейната тайна. Чрез изучаване на кръвни проби, биопсии и други тестове е установено, че мечките променят чувствителността си към инсулин, хормон, който контролира нивата на захар и мазнини в организма. Засегнатите знаят, че животните са добре обгрижвани, без никаква агресия. Именно с любов те си сътрудничат за откритие, от което зависи по-здравословното бъдеще - и то много.

Д-р Кевин Корбит, отговорен за експеримента, заяви, че изследването е вдъхновено от любимия му герой от детството, Зе Хейв. Обяснението е, че въпреки другарите си, той винаги изглежда подходящ за приключения. Но не се вълнувай твърде много Проучванията трябва да продължат още две години, преди техните заключения да бъдат приложени на практика. Примерът на Zé Hive, който трябва да следвате, е този на състезанието - тъй като всяка карикатура завършва с него, бягащ от кашата!

КОГАТО СИ НА ДИЕТА (Юли 2020)


Препоръчано