Балансът на часовете

  •  Март 2, 2021


Знаем, че късното спине води до наддаване на тегло. Но засега не се знаеше колко. Ново проучване разкрива степента на щетите, причинени от безсънието. Проверете го и направете математиката.

Прочетете повече:

Време е да се събудите - уроците по-късно подобряват представянето на учениците
Пиян сън - по-малко сън е изливането на шест кутии бира

Колкото повече време не можете да спите, ръцете напредват.


И преди това беше само часовникът.

Всеки час, когато се събудим, натрупваме 2,1 точки в индекса на телесната маса (ИТМ) - изчислете вашето тук.

Изводът е проучване, направено в партньорство между изследователи от Калифорнийския университет в Бъркли и Колумбийския университет (САЩ).


Изследването, публикувано в списанието сън, е направена от извадка от над 3000 участници.

Проучването включва данни от Националното надлъжно проучване на здравето на юношите на Ingaterra с хора на възраст между 12 и 32 години.

Променливите на съня и циркадния цикъл, нашият вътрешен биологичен часовник, бяха определени чрез измерване на височината и теглото на участниците.


Въпреки че ИТМ не прави разлика между чиста мускулна маса и мазнини, причинно-следствената връзка между липсата на сън и затлъстяването е впечатляваща.

Авторите смятат, че това изследване е първата стъпка в изследването на връзката между ИТМ и навиците за сън, което може да бъде в основата на лечението и терапията в близко бъдеще.

И така, докато гледате как минават часовете, направете математиката.

И вижте дали си струва да гледате още един епизод на любимото си шоу и да се наложи да се изправите пред баланса на следващия ден.

ЧЕЛЛЕНДЖ ДЕРЖИ БАЛАНС или Что МИЛАНА Увидела НОЧЬЮ за КОНСТРУКЦИЮ? Забавная история (Март 2021)


Препоръчано