Номер на сигнала

  •  Може 26, 2020


Номер на сигнала

Обяснено е. Изследванията разкриват, че повече от половината калории, които изяждаме на ден, идват от ултра обработени храни. Познаването на тази реалност ни мобилизира да балансираме източниците на храна.

Прочетете повече:

Escape Fast Food - Бързата закуска излиза от форма със същата скорост
Излишното тегло, което идва от пластмасата - преработените храни са лоши от опаковките

Знаем, че диетите, които злоупотребяват със захар и мазнини, са свързани с по-висок риск от затлъстяване, диабет и сърдечни проблеми, наред с други проблеми.


Докато случаен бар за сандвич или бонбони изобщо не изглежда заплашителен, тази сума от тези ескапади е тревожна.

Да не отбележим, мнозина консумират по-голямата част от дневните калории от не препоръчани източници.

Според проучване, проведено в Съединените щати, жителите на тази страна консумират средно 58% от 2 079 калории, приети в ден на ултраобработени храни.


Изследването е проведено с 9 300 участници.

В тази категория са пакетирани храни като хляб, зърнени храни, пикантни закуски и газирани напитки, много от които съдържат изкуствени аромати, оцветители и емулгатори.

Други 30 процента калории идват от непреработени или мини-приготвени храни като зеленчуци и мляко; 9% от преработените храни като шунка и сирене; и 3% кулинарни съставки като трапезна захар.


Разбира се, проучването оцени хранителните навици на американците, но разглеждането на тези числа служи като предупреждение.

Това разчитане на ултра преработени храни има любопитен ефект, при който хората са едновременно преядени и недохранени.

Това е ефектът, причинен от така наречените празни калории, които носят енергия, но почти никакви хранителни вещества.

В това проучване изследователите установяват, че ултра обработените храни представляват 90% от захарите, добавени към диетите на американците.

Правителството на тази страна препоръчва хората да консумират 10% от дневните калории от тези „скрити“ захари, но в момента тази норма е средно 15%.

В проучването единствените хора, които спазват диетичните указания за добавените захари, са тези, които имат най-ниския брой на дневните си калории, натрупани от ултра обработени храни.

Изследователите заключиха, че ако намалим консумацията на ултра преработени храни, лесно бихме могли да отрежем голямо количество захар от диетата.

Така пържени картофи излизат и се предлагат алтернативи като сувенири или зеленчукови чипсове като тези, които приготвям с тиквички - проверете тук рецептата.

Мессенджер Signal – приватные звонки и сообщения (Може 2020)


Препоръчано