Слънце точно

  •  Юли 3, 2020


Слънце точно

Винаги съм тен. За мен здравето се радва на открито, а моята награда е винаги да имам кожата в този тон. Дори повече от слънцето е от основно значение за здравето и функционирането на тялото. Но, всичко си има граница. Да видим какво е?

Не можеш да го забравиш. Особено с цялата топлина, която отделя. Но преди да се оплакваме, трябва да ви благодарим. Чрез слънчевите лъчи телата ни получават 90% от необходимия витамин D. Той е от решаващо значение за усвояването на калция, за укрепване на костите ни.

Просто не можем да прекаляваме. Бразилското дружество по дерматология се застъпва за умерено излагане сутрин, три пъти седмично, комбинирано с използването на слънцезащитен крем. Според образуванието това количество вече е достатъчно за адекватен прием на витамин D.


В своята работа, наречена „Ултравиолетови красавици“, нюйоркската художничка Кара Филипс използва ултравиолетова светлина, за да запише ефектите от свръхекспозиция върху звездния крал върху лицата на непознати. Когато сме под слънцето, пигментът меланин се струпва на повърхността на кожата. Колкото по-дълго, толкова повече се концентрира, причинявайки лунички, петна и петна. Това, което очите не могат да видят, лещите са заснели с изключителна прецизност: те са петна и недостатъци на кожата, които представляват риск за здравето.

Вече видяхме в предишен въпрос, че независимо от сезоните, слънцето е тук, за да остане. Както всичко, за което се застъпвам, то трябва да има баланс.

Разгледайте снимките на есето и помислете по-добре, преди да се изложите.


Слънце точно

Слънце точно

Слънце точно


Слънце точно

Слънце точно

Слънце точно

Слънце точно

ОТИВАМЕ КЪМ СТРАНАТА НА ИЗГРЯВАЩОТО СЛЪНЦЕ (Юли 2020)


Препоръчано